KONTAKT/KÖP

Kontakt/köp

KÖP FLAGGOR, BÖCKER, SPEL & KLÄDER


Alla priser gäller för beställning inom Sverige. Porto och moms ingår. Betalning mot faktura eller via Swish.


Mössor (onesize): 150 kr 


T-shirts (XXS, XS, S, M & XL): 150 kr 


Flaggor 

149x93 cm med öglor: 250 kr 

25x17 cm (vimpel) med pinne: 40 kr


Spel: Beställ på Libris hemsida


Böcker

1 bok: 169 kr 

2 böcker: 269 kr 

3 böcker: 369 kr

4 böcker: 489 kr 

5 böcker: 618 kr 


Lärarhandledning (hela serien): 75 kr
Skolor eller icke vinstdrivande organisationer som beställer hela serien får en lärarhandledning på köpet. Den kan också laddas ned gratis tillsammans
med bilder för högläsning här.


------------------------------------------------------------------------

Gör så här:

Fyll i formuläret på denna sida eller mejla anna@funkisfamiljen.se och ange vad du önskar beställa samt till vilken adress. Jag återkommer via mejl med bekräftelse samt SWISH-nummer. Du swishar när du mottagit din leverans. Det går även bra att betala mot faktura.


------------------------------------------------------------------------

Du kan också köpa/lyssna på böckerna samt köpa spelet här:


Libris

Adlibris

Bokus

Akademibokhandeln

Nextory

Storytel


------------------------------------------------------------------------

Här är några bibliotek där du kan låna böckerna

Böckerna finns även inlästa på Legimus
------------------------------------------------------------------------

 
 
 
 

------------------------------------------------------------------------OpOperation slutstirrat - Pressmaterial

Libris förlag augusti 2018/ISBN 978-91-7387-767-1


Operation rädda sommarlovet - Pressmaterial

Libris förlag mars 2019/ISBN 978-91-7387-811-1


Operation dödsviktigt - Pressmaterial

Libris förlag januari 2020/ISBN 978-91-7387-828-9


Operation vän i nöd - Pressmaterial

Libris förlag september 2020/ISBN 978-91-7387-855-5


Operation framtiden – Pressmaterial

Libris förlag januari 2022/ISB978-91-7387-939-2

------------------------------------------------------------------------


Funkisfamiljen – en barnboksserie om livets stora frågor


Böckerna om Funkisfamiljen består av  Vide och syskonen Tintin samt Mio. Mio har en sällsynt diagnos och kan inte kan gå eller tala. Mio är ofta allvarligt sjuk. I familjen finns även pappa Alfredo och mamma Lina samt två katter, men också Mios assistenter som ofta befinner sig i familjens hem.


I varje bok funderar Vide på saker som känns jobbiga och besvärliga, men hittar så småningom sätt att förhålla sig till dem. Böckerna visar på Vides egna förmåga och att barns tankar och känslor är viktiga och riktiga. Berättelserna om Vide och Funkisfamiljen är en serie illustrerade barnböcker. Förutom vanliga försäljningskanaler kommer information om böckerna spridas via habiliteringar, barnsjukhus, funktionshinderorganisationer, skolor med mera.


Jag har saknat böcker om funkisfamiljer


Ända sedan mina barn var små har jag saknat barnböcker som de kan känna igen sig i, som handlar om en familj som vår, där ett barn använder rullstol, andningsapparat på natten, slang och spruta för att äta, har assistent, ligger på sjukhus ofta, och där livet kan vara mycket ovisst – men också helt fantastiskt däremellan. Jag har inspirerats av andra som brinner för barns rätt att uttrycka tankar och känslor, som leg. psykolog/psykoterapeut Christina Renlund och Ann-Marie Stenhammar från  projektet Opratat, där jag fått feedback från en referensgrupp bestående av syskon och barn med egen funktionsnedsättning. Den största inspirationskällan är mina egna barn och händelser vi varit med om – kryddat med lite fantasi! Min önskan är att den här boken ska nå alla barn som är intresserade av frågor om livet och döden – och allt däremellan. Men framförallt barn som själva befinner sig i en liknande situation.


Jag är frilansjournalist och fotograf inom området familjeliv och funktionsnedsättning och skriver bland annat för tidningen Föräldrakraft/HejaOlika och Nationellt kompetenscentrum anhöriga. 2017 kom min självbiografiska bok ”När du ler stannar tiden” om livet med min äldsta dotter Agnes, som föddes 2003 med flerfunktionsnedsättning. Boken kom ut på Libris förlag och den har väckt fina reaktioner och igenkänning från familjer i liknande situation. Den resulterade också i att vår familj porträtterades i ”När livet vänder” på SVT våren 2018 och att jag medverkade i Sveriges Radios Min berättelse som jag senare även framförde på Dramaten. Hösten 2022 kom min uppföljare "Väntesorg" ut på Libris förlag. Tillsammans med Lotta Frécon håller jag workshops för professionella och anhöriga på temat Gott liv för alla. Min egen familj är förlaga till barnboksserien Funkisfamiljen (Libris förlag) och jag har varit Folke
Bernadotte stiftelsens stipendiat 2020 och 2021. Vintern 2022 blev barnbarnboksserien en landsturnerande teaterföreställning av Torgteatern under namnet Operation Slutstirrat.